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STATEMENT OF THE CASE: 
 
Express Services, Inc. (employer) appealed a representative’s June 19, 2009 decision 
(reference 03) that concluded Shawna R. Servantez (claimant) was qualified to receive benefits 
and the employer’s account was subject to charge because the claimant’s employment 
separation was for nondisqualifying reasons.  After hearing notices were mailed to the parties’ 
last-known addresses of record, a telephone hearing was held on July 9, 2009.  The claimant 
participated in the hearing.  Holly Burtness, a staffing coordinator, appeared on the employer’s 
behalf.  Based on the evidence, the arguments of the parties, and the law, the administrative 
law judge enters the following findings of fact, reasoning and conclusions of law, and decision.    
 
ISSUE: 
 
Did the claimant voluntarily quit her employment for reasons that qualify her to receive benefits, 
or did the employer discharge her for work-connected misconduct?  
 
FINDINGS OF FACT: 
 
The employer is a temporary staffing firm.  The claimant registered to work for the employer’s 
clients.  The employer assigned the claimant to a job on May 27, 2008.  The client informed the 
claimant on September 1 that her last day of work at that assignment would be September 3.  
The claimant worked second shift and understood the client did not have any work for her to do 
after September 3.  The claimant went to the employer’s office on September 1 or 3 and told an 
employee her last day of work at her current assignment would be or was completed on 
September 3.  The claimant asked if the employer had another job for her.  The employer did 
not have another job to assign the claimant.   
 
REASONING AND CONCLUSIONS OF LAW: 
 
A claimant is not qualified to receive unemployment insurance benefits if she voluntarily quits 
employment without good cause attributable to the employer, or an employer discharges her for 
reasons constituting work-connected misconduct.  Iowa Code §§ 96.5-1, 2-a.  An individual who 
is a temporary employee of a temporary employment firm may be disqualified from receiving 
unemployment insurance benefits if the individual does not notify the temporary employment 
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firm within three working days after completing the job assignment in an attempt to obtain 
another job assignment.  To be disqualified from receiving benefits, at the time of hire the 
employer must advise the individual in writing of the three-day notification rule and that the 
individual may be disqualified from receiving unemployment insurance benefits if she fails to 
notify the employer.  Iowa Code § 96.5-1-j.    
 
The claimant’s testimony must be given more weight than the employer’s testimony that was 
based on reports or records prepared by other employees.  The claimant’s testimony that her 
shift and department had completed all the client’s work is not disputed when employees the 
employer reported worked until September 30 did not work second shift in the claimant’s 
department.  A preponderance of the evidence establishes the claimant timely reported that the 
client ended her job assignment on September 3 and the employer did not have another job to 
assign to the claimant.  Completing a job assignment does not constitute a voluntarily quit or 
discharge for work-connected misconduct.  Based on her September 3, 2008 employment 
separation, the claimant is qualified to receive benefits as of January 4, 2009.  The employer’s 
account may be charged for benefits paid to the clamant.   
 
DECISION: 
 
The representative’s June 19, 2009 decision (reference 03) is affirmed.  The claimant timely 
reported that she completed a job assignment.  The reasons for the claimant’s September 3, 
2008 employment separation do not disqualify the claimant from receiving benefits.  As of 
January 4, 2009, the claimant is qualified to receive benefits.  The employer’s account may be 
charged for benefits paid to the claimant.  
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