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employment if she did not contact the employer within three working days after the completion 
of a job assignment and request a new assignment. 
 
The claimant understood that her assignment was going to end on September 7, 2005.  After 
working on September 2, 2005, the claimant got a phone call from the employer informing her 
that the assignment was ending.  The claimant was not offered additional work or asked to call 
in for further assignments.  The employer knew the claimant was available for other work but 
did not have any immediate work for her. 
 
REASONING AND CONCLUSIONS OF LAW: 
 
Iowa Code Section 96.5-1-j provides that individuals employed by a temporary agency must 
contact their employer within three working days after the completion of a work assignment and 
seek a new assignment or they will be considered to have voluntarily quit employment without 
good cause attributable to the employer, provided that the employer has given them a 
statement to read and sign that advises them of these requirements. 
 
In this case, the employer informed the claimant that the assignment had ended and did not 
have any immediate work available.  Under the circumstances, the claimant is not subject to 
disqualification under Iowa Code Section 96.5-1-j and was laid off due to lack of work. 
 
DECISION: 
 
The unemployment insurance decision dated September 30, 2005, reference 02, is affirmed.  
The claimant is qualified to receive unemployment insurance benefits, if she is otherwise 
eligible. 
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