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Section 96.5-1 - Voluntary Quit 
      
STATEMENT OF THE CASE: 
 
The claimant appealed an unemployment insurance decision dated August 18, 2008, 
reference 03, that concluded she voluntarily quit employment without good cause attributable to 
the employer.  A telephone hearing was held on September 8, 2008.  The parties were properly 
notified about the hearing.  The claimant participated in the hearing.  No one participated in the 
hearing on behalf of the employer. 
 
ISSUE: 
 
Did the claimant voluntarily quit employment without good cause attributable to the employer? 
 
FINDINGS OF FACT: 
 
The employer is a staffing service that provides workers to client businesses on a temporary or 
indefinite basis.  The claimant was assigned to work at Coe College and completed the work 
assignment after three days.  The employer did not have any immediate work available for her. 
 
There is no evidence that the claimant signed a statement that employees were required to 
contact their employer within three working days after the completion of a work assignment and 
seek a new assignment or they will be considered to have voluntarily quit employment. 
 
The employer's account is not presently chargeable for benefits paid to the claimant since it is 
not a base period employer on the claim. 
 
REASONING AND CONCLUSIONS OF LAW: 
 
Iowa Code section 96.5-1-j provides that individuals employed by a temporary agency must 
contact their employer within three working days after the completion of a work assignment and 
seek a new assignment or they will be considered to have voluntarily quit employment without 
good cause attributable to the employer, provided that the employer has given them a statement 
to read and sign that advises them of these requirements. 
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The claimant is not subject to disqualification under Iowa Code section 96.5-1-j.  The claimant 
completed her work assignment and the employer did not have any immediate work for her.  
There is no evidence that the claimant signed a statement that employees were required to 
contact their employer within three working days after the completion of a work assignment and 
seek a new assignment or they will be considered to have voluntarily quit employment. 
 
The employer's account is not presently chargeable for benefits paid to the claimant since it is 
not a base period employer on the claim.  If the employer becomes a base period employer in a 
future benefit year, its account may be chargeable for benefits paid to the claimant based on 
this separation from employment. 
 
DECISION: 
 
The unemployment insurance decision dated August 18, 2008, reference 03, is reversed.  The 
claimant is qualified to receive unemployment insurance benefits, if she is otherwise eligible. 
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